Projekti 

Recimo NE extremizmu!

U organizaciji Centra za zaštitu ljudskih parava i toleranciju – Polimlje iz Prijepolje realizovana je edukativna radionica za učenike srednjih škola na temu prevencija, prepoznavanje nasilja i extremnog ponašanja.
Cilj projekta “Recimo NE extremizmu” koji je podržala opština Prijepolje jeste da se mladi upoznaju sa sve više izraženim problemom nasilja posebno vršnjačkog kao i primetnim pojavama extremizma među mladima. U razgovoru sa učenicima konstatovano je da nasilja u različitim oblicima i intenzitetima ima i u školama a posebno je izražen problem elektronskog-sajber nasilja među učenicima. Jedan od načina prevencije i rešavanja problema nasilja uopšteno među mladima jeste i potreba aktivnijeg informisanja mladih kroz škole u sklopu nastavnih predmeta koji tretiraju temu nasilja. Potrebna je i edukacija nastavnog osoblja u školama, kako i na koji način da prepoznaju i preventivno deluju ukoliko primete nasilje u školi, kazao je za naš portal Alen Duraković iz Centra za zaštitu ljudskih parava i toleranciju – Polimlje .
Prikazom odabranih video snimaka oblika nasilja razmatrana je uloga i odgovornost nadležnih ustanova u sprečavanju i adekvatnom kažnjavanju nasilnika, kao i uloga i važnost preventivnog delovanja od strane obrazovno-vaspitnih ustanova, konstatovano je na cesiji koja je održana u prijepoljskom Domu kulture.

U Prijepolju, 31/01/2016.

Povezani članci

Leave a Comment