информацияgreen card usaгрин карта сшаиммиграция в сшапереезд в сшагринкарта официальновид на жительство сшавид на жительство сшапаспорт сшаrnmail.ru


STOP NASILJU I EXTREMIZMU

STOP NASILJU I EXTREMIZMU

Centar za zaštitu ljudskih prava i toleranciju - Polimlje

Ul. Aranđelovačka broj 8.

31300 Prijepolje

 

Obavjest za medije

 

 

Projekat "STOP NASILJU I EXTREMIZMU" je realizovan u decembru mjesecu 2016. (13/12) u saradnji sa učenicima Ekonomsko – Trgovinske  I Tehničke škole. Edukativnoj radionici čija je tema bila extremno I nasilno ponašanje, vrste I oblici, prepoznavanje I preventivno djelovanje, prisutvovalo je dvadeset učenika iz pomenutih srednjih škola.

Edukativna radionica je interaktivnog tipa u kojoj je akcenat stavljen na definisanje, prepoznavanje I preventivno djelovanje u odnosu na naislno I extremeno. Naglasak je stavljen na vršnjačko I sajber nasilje za koje su I učenici potvrdili da je zastupljeno I u školama koje pohađaju.

Prezentacijom video klipova, izvještaja I kratkih filmova sa temom vršnačkog I extremnog nasilja učenicima je približen problem nasilja, oblici I posledice.  U sklopu radionice učesnicima je ponuđeno da popunjavaju anonimnu anketu vezanu za temu radionoce.

Učesnici radionice su zaključili da je saznanje u nastavi o problemu I pojavi nasilja dosta skromno I da ono ne nudi dovoljno infomracija kada je u pitanju problem nasilja I extremnog ponašanja.

Učesnici radionice su upoznati sa vidovima nasilja, kako prepoznati nasilje, koje korake je neophodno primjeniti da bi se spriječilo i kada se desi kome se obratiti i reagovati.

Projekat je finansijski podržan od strane Opštine Prijepolje.

 

   

 

Site Map

By putting all of your content into nested categories you can give users and search engines access to everything using a menu.

dokumenta

Opširnije: dokumenta

Društvene mreže

Partneri